Lag din egen turmat

Dette er hva du trenger:

  • 2 Nakkekotteletter
  • 1 rød paprika (medium stor)
  • 1 løk (medium stor)
  • 1 gulrot
  • 2 dl frokostjuice/ananasjuice
  • 3 ss tomatpure
  • 2 ss sukker
  • 3 ss hvitvinseddik/eplecider eddik
  • Litt olje til steking
  • Salt og pepper

 

Her kommer en superenkel og billig oppskrift! For meg er det viktig at jeg kan klaregjøre så mye som mulig av maten hjemme før jeg drar, og at det inneholder næring og ikke minst smaker godt! Denne oppskriften kommer til å gjøre at du kun flirer og rister på hodet nesten gang du går forbi sweet and sour glassene på butikken!  Etter du har testet denne kommer du aldri til å kjøpe ferdig saus på glass igjen!

Når det kommer til kjøttet velger jeg nakkekotteletter, når det er mer fett som gir smak, saftige biter og ikke minst 1/3 av prisen som ferdig strimlet!

Dette gjør du før du drar: 

  1. Kutt opp kjøttet, putt i en tett beholder.
  2. Kutt opp grønnsakene, putt i en tett beholder
  3. Bland sammen sausen. (juice, tomatpure, sukker, hvitvinseddik, salt og pepper). Putt dette i en flaske.

Ja.. Dette er da gjort på ca 10 minutter, og er nå bare å putte dette i sekken, og glede seg til middagstider.

Dette gjør du på tur: 

  1. Stek kjøttet i ca 1 minutt, ta det så tilbake i beholderen. Ikke gjennomstek denne runden når du ønsker å bevare så mye som mulig av saftigheten.
  2. Stek så grønnsakene, på slutten av tiden slenger du oppi kjøttet og blander så inn sausen. La dette koke i ca 10 minutter på svak varme.
  3. NYT MATEN!!!

Tips: 

Velg hurtigris som har en koketid på ca 10 minutter. Ha dette i sammen med sausen og du får mer mat når flere munner skal mettes 🙂

 

Du har nå laget sweet and sour i friluft for under 50 kroner!