Barn på telttur – Hardangervidda

Denne gangen ble det litt mer avansert… Nå er vi 3 barn på tur. Eline, Eirik og Noah. Alle gode og aktive. Klare for tur, og nye eventyr. Og Hardangervidda ble målet vårt, og igjen er det barn på telttur som gjelder!

Før turen, er jeg nødt til å gi en stor takk til min kjære Christine! Tolmodighet og struktur er helt klart viktig for å i det hele tatt klare å gjennomføre dette! Som jeg tidligere har skrevet, pakke til barn er ingen spøk.  Denne gangen følte jeg at vi samarbeidet noe bedre, og vi klarte faktisk å gjøre dette på halvert tid fra sist gang, ennå ikke raskt nok, men vi er virkelig på god vei til å finne en god løsning når man skal ha med barn på telttur!

Pakking er nå unnagjort dagen før, og dagen etter er det litt frokost, litt krangel også er turen i gang! Vi kjører fra fra Rjukan, og opp til Hardangervidda (Kalhovd), hvor da vi da fortsetter et stykke lengre innover for å finne en leirplass.
Endelig, ut av bilen på med sekken (som forøvrig fremdeles veie enormt mye til kun å være en dag med barn på telttur). I alle dager, er det sånn at vi bruker mer utstyr på en dag med barn på telttur, enn jeg brukte på 2 uker under Norge på langs?… For det er ikke tull, den veier mye mer enn min sekk på den tiden.. Eller er det bare jeg som har kommet i dårlig form? Har hørt rykter om at formen går betraktelig nedover etter man blir fulltidspappa.. Ikke vet jeg.. men denne sekken er alt for tung 🙂

Etter å ha vandret i fjellet i nesten 1 time fant vi en fin leirplass. Kaster av meg sekken, suger inn den friske luften, gleder meg til å legge meg ned i lyngen, før jeg så da oppdager bilen ca 150 meter unna?! I alle dager, har vi bare gått en veldig stor u-sving? Uansett, slår vi oss til ro med at formen ikke er på tryne, men at det faktisk er greit å ha bilen i nærheten når man har barn på telttur!

Opp med lavvo, frem med primus, å fyre den opp! Med hjemmelaget tørket turmat er det bare å sette seg tilbake å nyte turen på Hardangervidda, selv om det kun er 150 meter fra bilen.

Det å ha barn på telttur er ingen spøk, men også veldig koselig! Vi fylte dagen med bading, og lek i lyngen, god mat og en rolig dag! Kvelden som er fylt med overtrøtte unger, og mygg hopper jeg over! 🙂 Alle turer har sine utfordringer, og det tar litt tid før man kommer inn i en god takt for alle. Men jeg hadde nytt liggeunderlag fra Mammut, og ny sovepose fra Christine, så jeg sov som en stein, kanskje litt for godt? Når jeg da våknet dagen etterpå å sier til Christine, for en rolig natt, Noah har vært så snill og sovet rundt. Når du da får et drepende blikk, men poser under øynene fra en sliten Christine som da påpeker at den ENESTE som har sovet godt er meg, så er det nok bare å skru på sjarmen, start dagen!

Tusen takk for turen alle sammen! Det var koselig å ha med søster og hennes småtroll på tur! Håper vi snart er klare for tur igjen!