Det er noe jeg tenker mye på! Hva om penger ikke var en hindring?

Sett på hele livets løp tror jeg det er en veldig viktig tanke å ha, og ha gått gjennom. At man prøver å sette seg ned, tenke nøye over dette spørsmålet. Selv har jeg kanskje ikke vært like flink til å tenke tanken. Men etter å ha hørt en del på Allan Watts har jeg skjønt hvor betydningsfullt dette er. Og at i dagens samfunn styrer penger og økonomi det vi i dag ser på som «lykke». Det er enormt farlig å hele tiden ha dette som mål eller fokus. Men, mennesker er forskjellige og noen trigges og motiveres av penger. Men er det riktig at vi store deler av livet vårt skal gjøre ting vi ikke liker å gjøre bare grunnet penger? Er det sånn vi også lærer opp barna våres? For at du skal lykke i livet er du nødt til å ha en god utdannelse og en god jobb? Ja, det ligger noe i det. En god utdannelse er viktig. men det er andre ting som også er viktig i livet. I stede for at jeg skal skrive et langt innlegg på dette, lar jeg heller Allan Watts forklare dette i filmen under 🙂 Har har noen viktig poeng, som kanskje ikke trenger å følges slavisk, men helt klart noe man skal ha i bakhodet!

(Jeg deler mine mål og tanker under filmen)

thumb_IMG_0163_1024For min del startet jeg Sabona Gård sammen med Christine siden vi til dels har mange av de sammen tankene rundt dette. For oss er det ikke et mål å bade i penger, eller har det stort og flott. Hadde jeg ønsket det hadde jeg ikke jobbet med det jeg driver med. Da hadde jeg fortsatt min jobb innen administrasjon og ledelse. Selv om man er god i noe, trenger man ikke å trives i dette. Så jeg stoppet opp mange ganger og vurderte hele veien. «Skal jeg seriøst holde på med dette hele tiden? Dette tar jo knekket på meg. Jeg vil gjøre mer av det jeg er glad i». Derfor tok jeg et hel omvending i livet og begynte å gå mer inn for friluftsliv, og finne veier på hvordan jeg kan drive med dette, samtidig som jeg har tak over hodet. Og ikke minst når man får en liten tass inn i familien, har man mye mer ansvar. Og jeg skal være ærlig på at jeg har feilet mange ganger, og fremdeles ikke helt der jeg ønsker å være med Sabona Gård. Men jeg har drømmen, jeg har målet og jeg vet jeg klarer å komme meg dit om jeg ønsker nok.

hundekjøringFinnes det noe fasit på det? Nei, det tror jeg nok ikke. Men jeg tror det er bare veldig viktig å ha målet, og ønske om å komme i den retningen. Og hvem skulle tro at han som løp rundt i dress, og satt i møter med håret pent på plass, i dag henger bak et hundespann og folk får neste sjokk når man ser meg i noe annet enn turklær. Men det er sånn jeg ønsker å leve, og det er dette jeg trives med. Kommer aldri til å bli økonomisk rik på det, men det gir mer rikdom i livet mitt enn noen penger noen gang ville gjort . Så for min del… Jeg kommer til å holde en stødig kurs for Sabona Gård, og fortsette å kunne jobbe i naturen sammen med dyr og mennesker.

Så nå gleder jeg meg bare til masse kløvturer med hundene, og kunne finne litt ro og oversikt. Kunne se løsninger og muligheter videre for Sabona. Det er en spennende vei, og ekstremt artig. Deler du samme tanker, del de gjerne med meg 🙂