Fathia Sabona Gård

Da har vi fått prosjektert litt, og kommet frem til en løsning for 2015 som vi håper vi kan få fra tegnebrettet og inn i virkeligheten. Legger også til at dette kun er en skisse, og endringer kan derfor skje.

Lavvo: 

Vi kommer til å plassere en lavvo som skal ha kapasitet til 70 personer, og en mindre lavvo som sanitær. Vi ønsker å kunne gjøre noen av veggen på lavvo med glass, for at man kan sitte inne i en god og varm lavvo, mens hestene beiter på utsiden.

 

 

Flere dyr på gården: 

Vi har til nå fått 3 nye hester på gården. Endelig begynner det å bli litt «liv» her hos oss! Innen kort tid ankommer det også 4-5 nye hunder. Disse hundene kommer til å ha en rekke funksjoner på gården, og kommer til å gå mange runder på hardangervidda til vinteren. Men den kreative Christine ønsker også å kunne bruke disse i vinter til gjøremål på gården 🙂 Skal bli spennede å se hvilke oppgaver til kommer til å få !

«Ekspedisjonsliv»: 

Som flere har fått med seg skal vi fra 2015 ha noen grupper med over hardangervidda for å se hva som er mulig å gjennomføre og se på sikkerheten. Dette vil være en aktivitet vi kommer til å tilby alle, men hovdesakelig bedrifter.

gruppe

Vi har valgt ut 3 jenter fra Lillehammer:  Lene Melgård Sæther, Martine Drevvatne Thanem og Brita Hope. Disse tre skal få gleden av å få en fullpakket helg sammen med oss, hundene og solid pulker over hardangervidda!

På dene turen skal vi kunne avdekke hva som funker, og hva som ikke funker. Vi skal overnatte i snøhuler og telt, vi skal gjennom en rekke krevende oppgaver som vi sammen skal gjennomføre som et lag. Vi gleder oss veldig til å kunne ta imot denne gjengen på gården til vinteren.

 

Futkige dager på Sabona Gård

Sabona Gård Rjukan

Den siste tiden har det vært utrolig fuktig, noe som har gitt litt utfordringer rundt på gården. Men vi lærer tomten og ikke minst gårdens oppsider og nedsider mens vi møter årstidene. Men i forhold til hestene har vi nok truffet veldig bra med plasseringen . En rolig og harmonisk flokk tråkker fint om stier rundt gården og i skogen. Men med yr i luften er det fremdeles masse som kan gjøre i tørre omgivelser. Stall område begynner å ta seg opp og utgangene nede blir flittig brukt. På sikt ønsker vi å kunne bygge ut ennå mer, for å kunne ha enne større kapasitet, og for å tilpasse gårdene areale med tanke på lavvo og ridebane som kommer i 2015.

Sabona Gård Rjukan

Gratis hjemmeside

Sist uke annonserte vi at vi gir bort en helt gratis hjemmeside! Vi har fått noen gode søkere, men ønsker helt klart at så mange som mulig ønsker å søke! Vi kommer til å trekke en vinner 10.12.2014, og begynner ganske raskt med å designe siden. Så har du ennå ikke søkt, så gjør det nå!

Hundefôr av topp kvalitet på Sabona Gård

norwegian polar

Innen kort tid kommer vi til å fylle opp med Norwegian Polar. Dette er et fôr vi bruker på hudene våre her, og virkelig kan gå god for.

Norwegian Polar hundemat brukes til alle hunderaser fordi hunden er en kjøtteter. Drektige tisper fores etter hold. Diegivende tisper melker mye og kraftig melk og dermed meget god tilvekst og utvikling av valpene. Tispen kan holdes i god hold hele tiden. Valpene fores kun med Norwegian Polar hundemat fra de begynner å spise med resultat : muskulatur, senefester, benbygning, blank pels og tilveksten blir tilfredsstillende. Norwegian Polar hundemat brukes også til voksende, hardtarbeidene og aktive hunder (jakthunder) fordi hundematen inneholder 5500 kcal. pr. kg. tørrstoff.

Les mer om Norwegian Polar her.