Pinnebrød
Og kunne bake noe selv ute i naturen er noe av det beste jeg vet. Alt man lager ute smaker mye bedre, men bakevarer er noe spesielt. Og det er så enkelt å kunne gjøre dette. Pinnebrød er da noe av det enkleste å lage ute. Når man skal lage bakevarer som pinnebrød ute blander du bare alt det tørre i en ziplock pose før du drar ut, så tilsetter du kun vann du finner i bekken eller noe ute til å lage deigen!
Dette er en litt raskere variant enn brødet med gjær. Resultatet blir ikke like luftig som gjærbrødet, men blir både smakfullt og saftig. Om vi ikke ønsker å bruke tid på heving er helt klart pinnebrød løsningen.
1 kopp grovt hvete- eller speltmel
1 kopp fint hvete- eller speltmel
1/2ss bakepulver
1 ts salt
1 1/2dl vann
Smør / olje til steking
Bland det tørre i en plastpose før du reiser. Bland med vann og kna deigen til en litt bløt og seig konsistens (dette gir erfaringsmessig det luftigste brødet). Velt deigen rett fra posen og ned i stekepannen i to omganger. Klapp deigen flat og rund i stekepannen med våt hånd. Stekes gyllent på begge sider i litt olje eller smør.