Sommerkurs med hest

på Sabona Gård
Meld deg på kurs i dag

Sommerkurs med fokus på relasjonsbygging mellom hest og menneske.  

Er du opptatt av å ha en god og positiv relasjon til din hest? Da er dette kanskje kurset for deg. Jeg har fokus på å etablere en relasjon som gjør at enn kan håndtere hesten med letthet i alle sammenhenger. Dette uten å ta bort hestens spirit og glede. Relasjonen jeg har til mine hester er bygd på tillit og respekt uten bruk av makt. Derfor har jeg også hester som kan løpe løs med meg i skogen, ris uten utstyr og arbeide sammen med meg med spirit og livsgnist, både løs og under rytter både med og uten utstyr. Et slikt partnerskap og relasjon med hesten vil jeg gjerne spre videre til hesteverden. Det er en stor glede hver gang jeg ser at jeg har fått det til, og nok et menneske har klart å skape et unikt bånd med sin hest! Videre er jeg opptatt av at hesten skal bære seg biomekanisk riktig slik at rytterens vekt og ridningens belastning ikke skader hestens kropp. I kommunikasjon med hestene er kroppsspråket mitt viktigste verktøy. Ved å lære å kjenne sitt eget kroppsspråk og forstå hvordan hesten oppfatter de ulike signalene vi sender ut, kan enn lære å bruke dette språket ved kommunikasjon. Når enn først har opplevd og erfart denne måten å kommunisere på, vil enn ikke velge noe annet! Nettopp fordi det er unikt og det skaper et spesielt bånd mellom deg og din hest.

Under kurset får du individuell undervisning i det du ønsker veiledning i hver dag. Du trenger ingen forkunnskaper for å delta. Målet er ikke å prestere mest mulig! Målet er å skape et tettere bånd mellom deg og din hest, fra bakken og fra på ryggen.  Under teoriøktene kommer vi inn på ulike temaer: Vårt og hestens kroppsspråk, hestens biomekanikk, øvelser som går på tilstedeværelse i egen kropp og kroppsbevissthet og øvelser uten hest som går på leiing, longering og løsarbeid. Noen økter med teori vil gå på at Christine trener unghester som er i trening på gården for innridning. Christine viser og forklarer da mens hun trener. Jeg har valgt å ikke ha for mange deltagere per kurs. Dette for å ha nok tid til å veilede og se den enkelte deltager og hestene. Jeg lærer i utgangspunktet ikke bort det å ri hesten uten utstyr eller ha den løs i skogen. Dette er noe jeg gjør med mine hester som resultat av en lang prosess sammen med mine hester. Men jeg viser at det er mulig å nå det målet dersom enn legger mye arbeid, tålmodighet og innsikt ned i relasjonen mellom deg og din hest. På kurset vil jeg undervise i det du ønsker og det jeg ser kan være til hjelp for deg og din hest. Det kan være leietrening, longsjering med fokus på kroppsspråk, løslongsjering, arbeid for hånd med kapsun eller hodelag, ridning med lette hjelpere eller annet du kjenner at du trenger veiledning i. 

Velkommen til kurs på Sabona Gård!

 

Kurs for voksne:

 • Tre fulle kursdager. (09.00 – 17.00).
 • To økter med teori hver dag. (1 t * 2) 
 • Økter med individuell undervisning hver dag. Fredag 1 økt a 30-45 min, lørdag 2 økter a 30 min og søndag 1 økt a 30-45 min. 
 • Varm felles lunsj hver dag.
 • Kaffe/te og kake.
 • Paddock/boks/beite til hesten under kurset. 

Påmelding

Skal du ha med hest?

Kursinfo

 • Dato: 08.07 – 10.07.2022
 • Pris med hest: 3000,- kroner
 • Pris uten hest: 900,- kroner
 • Maks 6 deltagere med hest!

  Depositum på 500,- kr betales ved påmelding. Dette betales ikke tilbake ved avmelding med mindre det er venteliste, og ny deltager kan få plassen.