Alaskan Malamute Valper uke 39

Foreldre

Mor

Kiwalina’s Born To Run Frost

Far

Emmielou’s First Little He Wolf

Valper

Tispe (SOLGT)

Tispe (SOLGT)

Hann (SOLGT)

Hann (LEDIG)

Hvorfor Alaskan Malamute

Alaskan malamute er en stor og kraftig sledehund med røtter som brukshund blant inuittstammen mahlemiutene i Alaska. Den har fått tilnavnet «snøtoget fra nord«. Det er fordi den er så sterk og utholdende at den kan brukes som trekkhund nærmest uansett vær og vind. FCI har plassert den som en nordisk sledehundrase blant spisshundene.

For oss er malamuten en familiehund, kløvhund, turvenn, ekspedisjonshund og en «terapihund« i forbindelse med arbeid med barn og unge. Det fins ulike erfaringer rundt malamute som rase. Vår erfaring med alle vi har hatt opp gjennom er at det er en utrolig allsidig, godsindig og sunn rase. De er robuste og sterke. Noe som gjør dem perfekt for vår familie. Vi trenger aldri å tenke på at hunden er kald når vi har lange utedager på vinterstid. Frost som vi har nå og som venter valper har et usedvanlig godt gemytt. Hun er rolig og avslappet med lav puls det meste av tiden. Samtidig som hun er leken, rask og spretten når det er tid for trim. Hun liker både lange joggeturer, rolige søndagsturer med kløv, trekke akebrett med barna på eller trekke pulk eller en på ski på vinteren. Det gøyeste hun vet er riktignok å løpe løs med på ridetur! Da er hun i himmelen! Frost har vært mye med på jobb i samarbeid med skole, barn og unge. Hun har vært tålmodig «lesehund« og gått utallige turer sammen med ungdom som trenger en god hundevenn. Hennes gode gemytt gjør at både hun viser tillitt fort til nye mennesker og andre får fort tillit til hennes rolige, trygge og vennlige vesen. Når vi er på tur, legger hun seg tålmodig ned og sover der hun får beskjed. Det er sjeldent noe stress med Frost da hun tilpasser seg familien og det vi og barna gjør. Malamuten kan bo og trives like greit ute i hundegård som inne i huset. Men hvis de bor permanent ute, setter de veldig pris på å komme inn å få kos! Malamutten har ekstra underull i pelsen, noe som gjør at den tåler mye kulde. Den blir dog fort varm om sommeren og er avhengig av hundegård med skygge! Instinkter. Ønsker du raske turer på ski og mye fart, er nok ikke malamute noe for deg. Malamute er mere en traktor. Det går ikke fort, men du kommer alltid frem. Og den står alltid ved din side med lav puls og trygg i seg selv.

Når enn først har sett alle de gode sidene ved malamutten ønsker enn seg sjeldent en annen rase! Vår Frost begynner å bli eldre og det er derfor vi har satt valper på henne i år. Hun har noen gode eldre linjer i sin stamme, og kombinert med hennes unike gemytt vil vi så gjerne ha et avkom etter henne. Da vi kun skal beholde en valp selv trenger vi å finne gode, varige og kjærlige hjem for resten av valpene hennes. Er du interessert i å ha alaska malamute så kan valper etter Frost og Varg være det rette for deg. Vi kommer til å velge hjem nøye. Send oss en mail eller ring oss og fortell om dere selv!

Galleri Wolf

Ønsker du mer informasjon om valpene?