Billig turmat

Billig turmat

billig turmatJeg har aldri helt skjønt hvorfor det fort blir så dyrt med mat når man skal på tur. Gang på gang var dette en enorm kostnad. Og når turene ikke ble noe kortere var jeg nødt til å gjøre noe med det. Og det var faktisk ikke så vanskelig å lage billig turmat!

Forebredelse 

MYE ligger i god forberedelse. Ikke lag handlelista på butikken! Da får du aldri noe billig turmat. Prøv så godt du kan på forhånd å lag en god liste. Det trenger ikke å være mye. Tenk at mye av det du handler inn skal vare til alle rettene. Finner du noe kylling i fryseren, da bruker du den til alle middagene. Veksle heller på krydder, og tilbehør. I stede for å kjøpe inn egen salt og pepper til turen, lag en krydderblanding av det du har og putt i en pose. Eller bland gjerne inn i kjøttet eller grønnsakene.

På sommeren er det ikke lett å ha med kjøtt og grønnsaker i en varm sekk over mange dager. Da blir fort dette ikke billig turmat! På vinteren trenger man ikke å tenke så mye på dette. Da går det mye i ski og hundekjøring. Da ligger det som regel mer enn nok mat i sleden som alltid holder seg kald. Men sommeren skal du passe litt på. Derfor bruker jeg å tørke mye av det jeg har med. Grønnsaker og kjøtt kan enkelt tørkes i stekovnen over natten. Sett på varmluft på ca 50 grader, og ha en liten åpning på ovnen. Samme gjelder annet. Få tak i tørrmelk. Bruk dette til havregryn, og gode gryteretter!

Her finner du noen av våre oppskrifter

Pinnebrød

Pinnebrød

Pinnebrød Og kunne bake noe selv ute i naturen er noe av det beste jeg vet. Alt man lager ute smaker mye bedre, men bakevarer er noe spesielt. Og det er så enkelt å kunne gjøre dette. Pinnebrød er da noe av det enkleste å lage ute. Når man skal lage bakevarer som...

Banansplitt på bål

Banansplitt på bål

Banansplitt på bål Dette er kanskje noe av det beste jeg vet! Banansplitt på bål etter en lang dag, og god middag! Dette slår det meste! Christine laget dette til meg når vi hadde en hvile uke i Lofoten under Norge på langs. Og nå skal jeg fortelle dere hvor enkelt...

Lag din egen turmat Frilufts «Sweet and sour»

Lag din egen turmat Frilufts «Sweet and sour»

Lag din egen turmat Dette er hva du trenger: 2 Nakkekotteletter 1 rød paprika (medium stor) 1 løk (medium stor) 1 gulrot 2 dl frokostjuice/ananasjuice 3 ss tomatpure 2 ss sukker 3 ss hvitvinseddik/eplecider eddik Litt olje til steking Salt og pepper   Her kommer...

«Christines morgenbrød på bål»

«Christines morgenbrød på bål»

Brød på bål Etter vi var i Evardalen, la vi ut en del bilder. Etterspørselen etter oppskrift på Christine sitt brød på bål var enorm! Her kommer hennes oppskrift og fremgangsmåte! Det er virkelig noe med å våkne til duften av fersk kaffe, og nybakt brød! Dette brødet...

Lag din egen turmat

Lag din egen turmat

Lag din egen turmat Lag din egen turmat når man skal på ekspedisjon, eller rett og slett bare en helgtur er maten viktig, og ikke minst sette av tid til å nyte den. Real Turmat er ganske kjent, og er ofte å finne i sekken til vandrer i de norske fjell. De har god smak...